Bij Scripta geloven we in de kracht van verhalen

Verhalen maken het mogelijk om mensen en merken
├ęcht te verbinden. Daarom zijn we er bij Scripta
ook zo gek op.

Ons eigen verhaal begint trouwens ruim 30 jaar geleden, in de Amsterdamse Jordaan. Daar zitten Petra Schuttel en Marja Baas met een laptop op schoot aan de koffie. Ze hebben al besloten samen een bedrijfje te beginnen, de vraag is alleen nog: wat gaan we doen. Het uiteindelijke idee komt van Petra. Zij heeft haar studie afgesloten met een baanbrekende scriptie over sponsored magazines, en heeft zowel bij VNU Media Partners als bij Ogilvy & Mather al gezien wat een eigen magazine voor een merk kan betekenen.

Sponsored Magazines

Het wordt dus een eigen uitgeverij van sponsored magazines, en als haar vader tijdens een wandelingetje door de stad de zin Verba volant scripta manent declameert (het gesproken woord vervliegt, dat wat geschreven is blijft), is ook de naam van het bedrijf bekend: Scripta. Petra en Marja halen ieder 8.000 gulden van de bank, melden zich aan bij de kamer van koophandel en nemen hun intrek in een kantoortje op de Westerstraat.

Inmiddels zit Scripta al weer jaren in Amersfoort, maar de passie voor magazines is bij ons na 30 jaar onverminderd groot. Sterker nog, wij geloven meer dan ooit in de kracht van verhalen, en weten door onze jarenlange ervaring precies hoe we deze kracht het beste kunnen inzetten.

Dat doen we door een strategische sparringpartner te zijn, en te adviseren over de meest slimme en effectieve inzet van verhalen. Dat doen we door altijd voor de journalistieke insteek te kiezen, en te zorgen dat een verhaal ook echt iets vertelt. Dat doen we door alle verhalen aantrekkelijk vorm te geven en in het juiste format te gieten. En dat doen we door te zorgen dat verhalen impactvol bij de juiste personen terecht komen, bijvoorbeeld door ze in een duurzaam geproduceerd magazine te publiceren.

Meer weten over Scripta?
Kom een keer kennismaken. Bel of mail even met Boris Scheepers via boris@scripta.nl of nulzes-24623640.

Realiseer je marketingdoelstellingen met slimme & effectieve content

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons