Bij Scripta geloven we in de kracht van verhalen

Verhalen maken het mogelijk om mensen en merken écht te verbinden.
Daarom zijn we er bij Scripta ook zo gek op.

Ons eigen verhaal begint trouwens ruim 30 jaar geleden, in de Amsterdamse Jordaan. Daar zitten Petra Schuttel en Marja Baas met een laptop op schoot aan de koffie. Ze hebben al besloten samen een bedrijfje te beginnen, de vraag is alleen nog: wat gaan we doen. Het uiteindelijke idee komt van Petra. Zij heeft haar studie afgesloten met een baanbrekende scriptie over sponsored magazines, en heeft zowel bij VNU Media Partners als bij Ogilvy & Mather al gezien wat een eigen magazine voor een merk kan betekenen.

Sponsored Magazines

Het wordt dus een eigen uitgeverij van sponsored magazines, en als haar vader tijdens een wandelingetje door de stad de zin Verba volant scripta manent declameert (het gesproken woord vervliegt, dat wat geschreven is blijft), is ook de naam van het bedrijf bekend: Scripta. Petra en Marja halen ieder 8.000 gulden van de bank, melden zich aan bij de kamer van koophandel en nemen hun intrek in een kantoortje op de Westerstraat.

Het European Fashion Centre is de eerste klant, en al snel mag Scripta voor Westland/Utrecht Hypotheekbank het magazine Casa maken en voor automerk Lada het magazine Trojka. Maar ook Ikea, Q8, PostNL, Aegon, Nuon, Delta Lloyd, De Bijenkorf, ING en Ziggo kloppen bij Scripta aan voor de productie van een magazine.

Het huidige Scripta

Inmiddels zit Scripta al weer jaren in Amersfoort, maar de passie voor magazines is bij ons na 30 jaar onverminderd groot. Sterker nog, wij geloven meer dan ooit in de kracht van verhalen, en weten door onze jarenlange ervaring precies hoe we deze kracht het beste kunnen inzetten.

Dat doen we door een strategische sparringpartner te zijn, en te adviseren over de meest slimme en effectieve inzet van verhalen. Dat doen we door altijd voor de journalistieke insteek te kiezen, en te zorgen dat een verhaal ook echt iets vertelt. Dat doen we door alle verhalen aantrekkelijk vorm te geven en in het juiste format te gieten. En dat doen we door te zorgen dat verhalen impactvol bij de juiste personen terecht komen, bijvoorbeeld door ze in een duurzaam geproduceerd magazine te publiceren.

De route van Scripta

Om het juiste verhaal boven tafel te krijgen, doorlopen we in de regel een aantal vaste stappen, die we gaandeweg de route van Scripta zijn gaan noemen. 

De verschillende stappen uit de route van Scripta zijn los van elkaar af te nemen, maar het zal je niets verbazen dat we natuurlijk het liefst al deze stappen samen met jou willen doorlopen.

De route begint met het in kaart brengen van vier belangrijke bouwstenen voor de (content)strategie: de missie/visie van het bedrijf (op basis van de Golden Circle van Simon Sinek), de Value Proposition (USP’s), de buyers persona’s en het concurrentieveld.
Met de invulling van deze vier elementen kunnen we aan de slag met de strategie. We adviseren welke volgende stappen er genomen moeten worden, en leggen dat vast in een contentstrategie.

Nu hebben we voldoende input om relevante en aantrekkelijke verhalen te gaan maken voor een specifieke doelgroep. Consistent en consequent. En met een helder doel.

Meer weten over Scripta?
Kom een keer kennismaken. Bel of mail even met Boris Scheepers via boris@scripta.nl of nulzes-24623640.

Realiseer je marketingdoelstellingen met slimme & effectieve content

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons