Inspireren met sterke videocontent en storytelling

“Met video kun je een complex vraagstuk compact en helder uitleggen

Voordelen van video

Een prachtige tekst met mooi beeld kan de ontvanger inspireren en overtuigen, maar met video kun je je boodschap nog beter verpakken. Video kent een aantal voordelen ten opzichte van geschreven content en wij zetten het bij voorkeur als aanvullende content in. Zo kun je een complex vraagstuk compact en helder uitleggen door ondersteunend beeld op een slimme manier toe te voegen. Dat kan door middel van gefilmd beeld, of een animatie.

Wil je een instructievideo binnen een intranetomgeving plaatsen? Dan is het wellicht een goed idee om met een voice-over te werken. Wil je met een LinkedIn-campagne meer leads scoren? Dan kun je met een korte video met compacte tekstblokken of ondertiteling werken (aangezien veruit de meeste LinkedIn-gebruikers het geluid uit hebben staan). Wij bepalen altijd eerst een strategie, zodat een video niet alleen aansluit bij jouw wensen, maar ook doeltreffend is.

Prioriteit aan kwaliteit

Net zoals voor nagenoeg alle content die wij met zorg produceren, gaan wij voor video uit van het storytelling-principe. Als organisatie heb je namelijk een verhaal te vertellen en de ontvanger zit tegenwoordig niet meer te wachten op een aaneenschakeling van de bekende reclametermen. Oprechte verhalen van echte mensen zijn een krachtige manier om te laten zien waar jouw organisatie voor staat en/of aanbiedt.

Daarbij zijn de mogelijkheden voor de inzet van video’s fors toegenomen de laatste jaren. Het is eenvoudig om een video te delen, of het nou via je website is, via de welbekende videodiensten, via een mailing, via social media, of als app’je. Wij zorgen er altijd voor dat de video aansluit bij het gekozen medium en maken waar nodig verschillende versies. In alle gevallen geven wij prioriteit aan kwaliteit en effectiviteit.

Video Academy

Bij Scripta zien we de vraag naar eigen videoproducties toenemen. Hoewel wij ervan overtuigd zijn dat je voor bepaalde producties toch echt een professioneel team nodig hebt, weten wij dat met het juiste zetje in de goede richting ook zelf mooie video’s kunt realiseren en publiceren.

Daarom hebben wij de Scripta Video Academy opgezet, waarmee je je bestaande videoproducties kunt optimaliseren, of een vliegende start kunt maken als je een videoteam op wilt zetten binnen jouw organisatie. Wij zorgen ervoor dat je de juiste kennis en tools krijgt om de klus te klaren. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op als je meer over onze Video Academy wilt weten.

“De mogelijkheden voor de inzet van video zijn fors toegenomen

Case

Videokanaal Hallo Thuis! voor Philadelphia

Toen het coronavirus uitbrak, leverde dat de nodige kopzorgen op voor Philadelphia. Een snelle en creatieve oplossing was nodig om de service te bieden die van groot belang is voor cliënten.

Inspiratie

Optimalisatie voor betere zoekresultaten in YouTube

Het is geen gek idee om YouTube prominent op te nemen in je marketingstrategie.

Meer inspiratie

Realiseer je marketingdoelstellingen met slimme & effectieve content

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons