Videocontent: Do’s en Don’ts

Steeds meer bedrijven maken gebruik van videocontent. De redenen hiervoor zijn verschillend, maar de uitkomsten zijn (in bepaalde gevallen) dat mensen de content beter onthouden en dat beeld meer zegt dan duizend woorden. Bij het maken van videocontent zijn er natuurlijk ook valkuilen. Daar beginnen we mee, maar we laten ook weten wat je juist wél kunt doen.


Hoi, ik ben Michael, Head of Video bij Scripta. Ik ben benieuwd hoe en voor wie jij jouw organisatie beter in beeld kunnen brengen en denk graag met je mee. Daarom bieden wij je graag een gratis video audit aan om te kijken wat we voor je kunnen doen. Wellicht een mooie videoserie over je organisatie of het optimaliseren van je bestaande video’s.

Geïnteresseerd? Meld je dan aan via de pop-up of mail naar michael@scripta.nl. Liever bellen? Dan kan je mij bereiken via 033 4600 333.

Meer weten over onze videodiensten? Bezoek dan onze videopagina.


Don’t: Gaan voor de slow opener

Een van de vele valkuilen is het wachten met de aandacht trekken. Een zogenoemde slow opener is nooit een goed idee, zeker niet wanneer de videocontent voor advertising wordt gebruikt. Binnen een fractie van een paar seconden besluit een kijker of hij een video interessant vindt en of het zijn tijd waard is. Zorg dus dat de eerste seconden van de video aantrekkelijk zijn en dat de kijker nieuwsgierig is naar meer.

Don’t: Aan de slag gaan zonder script

Ga niet een draaidag plannen voordat er een concreet plan is voor de video. Zomaar een video opnemen kan, maar het komt zelden voor dat dan ook echt de juiste boodschap in beeld komt. Om ervoor te zorgen dat de video maximaal wordt benut, is het belangrijk om een concreet idee, script en benodigdheden van tevoren te hebben. Lukt het zelf niet? Onze video-afdeling kan je daarbij helpen.

Don’t: Geluid essentieel maken

Baseer nooit een video op het geluid. Vaak wordt videocontent automatisch afgespeeld en dan wordt het geluid gemute. In dat geval zal de kijker geen idee hebben waar de video over gaat en wordt de kans verlaagd dat je je doel bereikt. Zorg er dus voor dat een video ook zonder geluid van toegevoegde waarde kan zijn. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ondertiteling toe te voegen als er gepraat wordt of door titelbalken te plaatsen met informerende teksten.

do not

do

Do: De juiste lengte kiezen

Kies de juiste lengte van een video. Veel kijkers blijven niet een minuut lang naar een video kijken, tenzij het ze echt boeit. Bedenk dus goed wat je doel is van de video en baseer hierop de lengte van de video. Is je doel om zoveel mogelijk clicks voor een specifiek product te verwezenlijken? Maak de video dan niet langer dan 15 seconden. Bij een video van 30 seconden blijft maar 67% van de kijkers tot het einde kijken, terwijl dat 100% is bij een video van 15 seconden.

Do: Denk na over de afmetingen

Adverteer in de juiste afmeting. Er zijn voor video’s, net zoals afbeeldingen, verschillende afmetingen die je kunt gebruiken. Het zou natuurlijk zonde zijn als een video slechte uitmeting heeft en daardoor mindere resultaten behaalt. Het beste is om per platform te bekijken welke afmetingen de voorkeur hebben qua video’s en deze toe te passen.

Do: Maak een veelzeggende thumbnail

Thumbnails zijn erg belangrijk voor een video. Als je een overzicht van video’s bekijkt wil je een leuke, informerende thumbnail zien die goed de content van de video weergeeft. Kies dus altijd zelf de thumbnail voor het beste resultaat. Bij veel social media-kanalen kan dit, let er alleen op dat LinkedIn het allereerste frame als thumbnail pakt.

Do: Analyseer je content

Tot slot is het natuurlijk altijd belangrijk om geplaatste videocontent te monitoren. Wat gaat goed en wat gaat niet goed? Hoe kun je de post optimaliseren zodat alles eruit gehaald wordt? Plaats dus een video op het juiste moment en target de juiste doelgroep.

Ook interessant

 • 6 tips voor een ijzersterk jaarverslag

  Een jaarverslag is allang niet meer puur een verplicht nummer, maar juist een effectief communicatiemiddel om de boodschap van jouw organisatie over te brengen. Wij geven je 6 tips.

 • LinkedIn adverteren: Starter guide

  LinkedIn is een goed platform om te gebruiken als communicatie- en promotiemiddel binnen je contentmarketingstrategie. LinkedIn Adverteren kan daarbij helpen.

 • Case: Hallo Thuis! voor Philadelphia

  Toen het coronavirus uitbrak, leverde dat de nodige kopzorgen op voor Philadelphia. Een snelle en creatieve oplossing was nodig om de service te bieden die van groot belang is voor cliënten.

  Realiseer je marketingdoelstellingen met slimme & effectieve content

  Contact

  Adres

  Bergstraat 9
  3811NE Amersfoort

  Over ons